Du kommer långt genom att söka i bibliotekets söktjänst Primo som innehåller alla de resurser som biblioteket ger tillgång till. Om du behöver göra en mer specifik sökning efter vetenskapliga publikationer kan det vara bättre att använda någon av de databaser som länkas nedan.
Sök i PrimoMed Primo söker du böcker, artiklar och andra publikationer som biblioteket ger tillgång till i tryckt eller elektronisk form
Databaser inom produktutveckling, produktion och design
Nedan finns länkar till passande databaser inom Industriell produktutveckling, produktion och design. Det är framför allt ett bra sätt att söka efter vetenskapliga artiklar. Ibland finns artiklarnas fulltexter direkt i databasen och ibIand har biblioteket en prenumeration som gör att du får tillgång till fulltext. Då klickar du på den lila Access from JU-knappen för att hitta fulltext:
Artiklar som varken ingår i bibliotekets prenumerationer eller finns fritt tillgängliga via Google Scholar kan beställas som fjärrlån.
Om du behöver hjälp med din informationssökning hjälper vi gärna till. Hör av dig till oss på biblioteket.
Arts & Humanities Database Arts & Humanities Database is a journal database covering art, architecture, design, history, philosophy, music, literature, theatre and cultural studies.
ABI/INFORM Collection ABI/Inform contains content from thousands of business and management publications worldwide, covering advertising, marketing, economics, human resources, finance, taxation, computers, and more. Also provides access to information on companies as well as executive profiles, reports on market conditions, and in-depth case studies of global business trends.
IEEE Xplore Digital Library IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineer) database. Focuses on electronic engineering, computer science and related technologies.
Informs Journals Gives access to the journals published by Informs in Operations Research, Management Science and Analytics.
Materials Science Database Materials Science Database covers specialist content on materials science, metallurgy, ceramics, polymers, and composites used in engineering application. Covers topics from raw materials and refining through processing, welding and fabrication to end use, corrosion, performance and recycling is covered in depth for all metals, alloys, polymers, ceramics, and composites.
Ämnesövergripande databaser
Scopus Scopus är en ämnesövergripande databas som innehåller både peer-review granskade vetenskapliga forskningsartiklar och en del akademiskt webb-material. Ämnen som är representerade här är till exemepel naturvetenskap, teknik, medicin, samhällsvetenskap och humaniora.
Scopus är också en citeringsdatabas En sökning här ger referenser till de dokument som har citerat den ursprungliga referensen, det vill säga man söker sig framåt i tiden från dokumentets publiceringstidpunkt.
ProQuest Central ProQuest Central är en ämnesövergripande databas som innehåller material i ämnesområden som till exempel teknologi, ekonomi och naturvetenskap.
Web of Science Web of Science är en ämnesövergripande databas som innehåller material inom många områden till exempel ingenjörsvetenskap och samhällsvetenskap.
Web of Science är också en citeringsdatabas En sökning här ger referenser till de dokument som har citerat den ursprungliga referensen, det vill säga man söker sig framåt i tiden från dokumentets publiceringstidpunkt.
Vill du hitta tryckta böcker
Bibliotekets tryckta böcker inom ämnena industriell produktutveckling, produktion och design står främst uppställda på andra våningsplanet i biblioteket. Här följer några exempel på hyllor som kan vara relevanta för ditt ämnesområde:
| 620 |
Ingenjörsvetenskap |
| 620.0042 |
Konstruktion |
| 620.1 |
Tillämpad mekanik & materiallära |
| 620.112 |
Materialegenskaper & materialprovning |
| 620.82 |
Ergonomi |
| 621.8 |
Maskinteknik |
| 658.56 |
Produkthantering, förpackning |
| 658.575 |
Produktutveckling |
| 745 (plan 3) |
Industriell formgivning |
| 747 (plan 3) |
Inredning |
Ska du referera till en källa?
