Skip to main content

Publiceringsstrategi

Tags: General, Svenska

Marknadsföring

Marknadsföring

Att hänvisa till, sprida information om och beskriva sin forskning ger ofta ringar på vattnet i form av att ju fler potentiella intresserade läsare man når desto fler kommer potentiellt att intressera sig djupare för din forskning, inte enbart för den enstaka artikeln utan kanske för din forskning i stort.

Det finns många olika kanaler man kan använda för detta och alla dessa passar inte alla. Nedan följer en rad etablerade tips på kanaler för att sprida din forskning:
 

"...actively participating on Twitter is a powerful way of promoting and disseminating academic outputs, potentially indirectly influencing the scholarly impact and improving prospects of increased citations."
(LSE Impact Blog)

 • Digitala forskarnätverk - ResearchGate, Academia, KudosMendeley, CiteULike med flera
  Digitala forskarnätverk är ett sätt att sprida sina publikationer och kanske hitta potentiella samarbetspartners. Tänk på att beskrivande information om din forskning inte enbart är beskrivande (när man väl har hittat din profil) utan gör den sökbar. Därför är det viktigt att du tänker till när du anger nyckelord som beskriver din forskningsinriktning (i ResearchGate till exempel lägger man till dessa under rubriker som Skills and expertise och Topics). Tänk på att det oftast inte är tillåtet att ladda upp förlagsversionen av en artikel då det strider mot förlagens copyright-policy och det avtal du har skrivit på när du publicerade din artikel. Kontakta biblioteket för råd i just ditt fall.

    Why I use ResearchGate (Dr. Robin Kay) [4:36]
    Introduction to Academia.edu [8:52]
    Step-by-step tutorial for using Kudos [4:00]
    ResearchGate, Academia.edu, and Social Networking Sites [3:56]